Agile Directing - Johda ketterästi

Management by "Perkele"

Monday 5/16/16 time 1:15 PM

In organisational management studies the trend is clearly the participative and democratic leadership principle. The authoritarian leadership based on hierarchical power positions and hegemony is old fashioned and does not gain any specific scientific interest anymore. It has been demonstrated that it leads to the path of firm’s decline, sooner or later. The funny thing is, however, that several companies still uses this traditional management or leadership style.  Management by ‘Perkele’ is evolved apparently as a Finnish principle of managing firms. ‘Perkele’ is probably the most powerful curse word ever created by mankind referring to power and force. This style is not at all a popular way in contemporary management studies as it refers to command and control which, in turn, is claimed for reducing commitment and trust among employees.  

Despite of the negative clang of the ‘Perkele’-principle even among Finnish people, I have been told several times that Management by Perkele has evoked, i.e., among the Swedes envy of the Finns’ competence to lead people by perkele - with success!  I might ask what makes it so impossible for others, say, to the Swedes to apply this kind of style by themselves? And, does this mean, that the Swedes are, finally, cheesed off in their democratic and very time consuming discussions - without an end. :-D At least the Finns sometimes consider these endless discussions quite annoying.

Read more »

Leave a comment. Keywords: Perkele, management style, leadership style, decision making, Ihantala, Vroom & Yetton,

Miksi toiset saavat aikaan ja toiset eivät? Vastaus on Volitio

Friday 4/1/16 time 11:53 AM

Piti kirjoittaa jostain aivan muusta, ja paljon aiemmin, mutta kävikin niin, että on ollut sen verran työläs ja pitkäpiimäinen talvi syystä, että olen joutunut työskentelemään asioiden parissa, jotka eivät ihan näin suuressa mittakaavassa jaksa innostaa. Mutta se ihmisen voimallisin esimies, eli Pakko Pulla, on nyt saanut vaihteeksi paljon aikaan kuten väitöskirjan data-analyysin työstäminen, erään tutkimushankkeen laajan tutkimussuunnitelman kirjoittaminen aivan liian lyhyessä ajassa, ja siihen päälle pitkän konferenssi paperin työstäminen, vielä lyhyemmässä ajassa. Sanoisin, että liikaa yksityiskohtia ja pilkun halkomista. Kas, kun kaikkien neropattien ylijumala - väitöskirjaohjaajani - kuvasi tutkimuksen työstämisen siten, että asiassa kuin asiassa pitää työskennellä 10 tuntia putkeen, jotta asia kehittyy johonkin suuntaan.  Noh, ehkä parisuhteessa varmaan tuntimäärä voi olla jotain muuta. Ai ei? Meinaan vaan, että töitä täytyisi tehdä jossain välissä. Mutta siis että pari tuntia silloin tällöin ei edistä kehittymistä syvällä tasolla.  

Oikeastaan tarkalleen ottaen neuvo meni näin: ”Kun tänään jätät artikkelin tai tutkimuksen johonkin vaiheeseen, niin seuraavalla kerralla kestää 10 tuntia ennen kuin pääset yhtä syvälle tasolle eli siihen pisteeseen, mihin edellisellä kerralla jäit.” Parisuhteen osaltahan ajatus kuulostaa kivalta, kuten kaikessa muussakin kivassa, koska niiden asioiden kuuluu olla kivoja. Mutta datahavaintojen näpertäminen oikeaan Excel-soluun ja järjen etsiminen kaaoksesta sekä erityisesti lähdeluetteloiden työstäminen eri muodoissa eri tahoille ei minusta vastaa käsitystä kivasta. Syvää dysforiaani syventää entisestään todennäköisesti se, että tähän ikään mennessä olen ollut aina hyvä oppilas pelkällä kohtuullisen hyvällä valokuvamuistilla ja selitystaidoilla. Työelämässä pääosin intuitiolla ja vaistolla tehdyt nopeat analyysit ja nopea eteneminen on ollut minun vahvuus. Ei säätäminen, puunaaminen ja kaikkien eri moniulotteisten näkökulmien ja niiden yksityiskohtien rationaalinen tarkistaminen ja täsmäyttäminen ja ankkuroiminen johonkin hemmetin ylevään tieteelliseen kontekstiin.  

Olen siis tällä hetkellä erittäin pahantuulinen, pahanhajuinen ja pahasuinen. Lisäksi näytän Notre Damen kellonsoittajalta. Mutta nyt ymmärrän viimeistään, jo kokemuksenkin kautta, mitä on Volitio!

Read more »

Leave a comment. Keywords: volitio, toimeenpano, motivaatio, johtaminen, Bruch & Ghoshal, Ria Parppei

Kohti alamäkeä? Kun ei olisi aikaa miettiä

Tuesday 2/2/16 time 12:48 PM

Jotta voitaisiin ymmärtää reittiä, mitä yritykset - joskus hyvinkin vaivihkaa - liikkuvat kohti alamäkeä suorituskyvyssään, pitäisi ensin pystyä tunnistamaan ja analysoimaan aikaiset varoitusmerkit. Tyypillisesti yhtiöt siirtyvät ns. sokeasta tilasta lopulliseen hajoamiseen tekemättömyyden, virheellisten toimenpiteiden ja kriisivaiheiden kautta, koska aluksi oltiin liian pitkään täysin epätietoisia tilanteesta.

Read more »

Leave a comment. Keywords: organisaatiokulttuuri, kokeilunkulttuuri, toimitusjohtajan vaihdos, hallitustyöskentely, sietäminen, muutos,

"Saiturin joulu" - moderni versio

Friday 12/25/15 time 11:32 AM

Sain taannoin raivoa tihkuvan sähköpostiviestin ns. huippuasiantuntijalta, joka väitti minun varastaneen hänen koulutusmateriaalinsa, jonka hän oli suurella työllä ja vaivalla koonnut. Lisäksi hän arvotti materiaalin hinnaksi infernaalisen summan.

Vaikka em. tapaus osoittautui lopulta väärinkäsitykseksi, se sai minut jälleen kerran pohtimaan esim. juuri kouluttamisen liiketoimintamallia ja ylipäänsä tiedon vapaata liikkuvuutta. Tosiasiassahan monet imitoivat ja kopioivat lisääntyvässä määrin, sanoi kuka mitä hyvänsä. Koska se on helppoa. Kysymys on lähinnä siitä, mikä milloinkin on laillista, mikä ei - ja kuka jää kiinni mistäkin – tulevaisuudessa todennäköisesti yhä harvemmin.

Read more »

Leave a comment. Keywords: digitalisaatio, liiketoimintamalli, yrittäjyys, nettikoulutus, Vincit, kouluttaminen,

Hyvä on, puhutaan seksistä - ja hierarkkisesta johtamisesta

Sunday 10/25/15 time 2:13 PM

Johtajuushan on jo jonkin aikaa ollut suosittu teema. Valtamedioissa on nostettu esiin jos jotakin tutkimusta johtajuuden huonosta tilasta ja tarpeesta muuttua. Muutosjohtaminen käsitteenä on erityisesti keskiössä. Korostetaan, että hyvän vuorovaikutteisen ihmisten johtamisen avulla yritys saavuttaisi kilpailuetua. Tosin tämähän on ollut jo noin 20 vuoden ajan tieteen puolella tiedossa.

Aiheesta on nykyään vaikea tieteellisessä kontekstissa kirjoittaa, kun pitäisi pystyä esittämään jokin uusi näkökulma siihen, että miksihän pitäisi johtaa toisella tavalla. Se tuntuu välillä hölmöltä, kun vanhojakaan malleja ei ole käytännössä toiminnan tasolla korjattu.  Noh, koetan silti omassa tutkimuksessani sohia hierarkkisen johtamisen pulmallisuutta, josko siitä vielä löytyisi jokin ylevä uusi oivallus.

Nyt ollaan samanaikaisesti julkisissa keskusteluissa alettu tuulettamaan seksistä ihan toden teolla. Tai siis seksittömyydestä. Suomalaiset kun eivät kuulemma harrasta seksiä tarpeeksi.  Tätä asiaa en tosiaan tutki, mutta tulipa vaan mieleeni, että mitenkähän nämä trendiaiheet, huono johtaminen ja seksin puute, voisivat liittyä toisiinsa?

Read more »

Leave a comment. Keywords: seksi, hierarkiat, valta, seksittömyys, rihmasto, johtaminen

Kehityskeskustelut muutoskyvyn varmistajana

Saturday 9/5/15 time 5:30 PM

Muutos on toisille ihmisille tuskaa. Toisaalta muutos voi antaa virtaa. Muutoksen eräs muoto on kaaos, koska se on epäjärjestystä, sekasortoa, josta puuttuu säännöllisyys ja ennustettavat lopputulokset. Valitettavasti tämän tyyppisen muutoksen voi myös nimetä yksinkertaisesti nimellä ”elämä”. Joka päivä syntyy jokin uusi ajatus tai hanke. Saamme jatkuvasti uutta tietoa, kohtaamme uusia ihmisiä ja ennakoimattomia tilanteita. Luottamus siihen että pystyy mukautumaan ja muuttumaan on tärkeää.

Read more »

2 comments . Keywords: Kehityskeskustelu, muutosjohtaminen, muutoksen hallinta,

Creating and capturing value from innovation

Monday 7/27/15 time 8:54 PM

Innovation is said to be absolutely necessary for growth, profitability, and competitive advantage. Becoming more innovative has become a mantra. Yet, this advice is not enough. The challenge is not just creating value from innovation, but capturing that value as well. However, so often the second mouse gets the cheese. Doesn’t it indicate that we should imitate rather than innovate?

Read more »

Leave a comment. Keywords: Innovation, management, strategy, innovaatio, johtaminen, strategia,

Strategia ja hierarkkisen ajattelun ristiriita - Strategy and the contradiction on hieararchical thinking

Tuesday 6/30/15 time 10:36 AM

McKinsey’n hallitusjäsentutkimuksen (2011) mukaan 22 % hallituksen jäsenistä ymmärsi yrityksen nykyisen strategian huonosti. Tuloshan on äkkijyrkästi tulkittuna suorastaan koominen, sillä hallituksen jäsenethän vastaavat päätöksistä lähes oman henkensä uhalla – siis vaikka eivät välttämättä ymmärrä, mistä on kysymys..?

Read more »

Leave a comment. Keywords: hallitus, hallitustyöskentely, strategia, hierarkia, strategy, hierachy, board work,

Täydellinen on hyvän vihollinen - Perfect is the enemy of good

Friday 3/27/15 time 7:50 AM

Pidätkö enemmän täydellisyydestä vai epätäydellisyydestä? Täydellinen strategia, täydellinen loma, täydellinen työ, täydellinen koti jne. Useimmat ihmiset pitävät epätäydellisyydestä muun muassa siksi, koska siihen on helpompi samaistua. Yritystoiminnan kannalta merkityksellistä on se, että ihmiset eivät tosiasiassa ole valmiita maksamaan täydellisyydestä. Joten miksi tavoitella sitä? Ja toisaalta miksi hyvä ei joillekin kertakaikkisesti vain riitä?

"Jos et koskaan tee kirjoitusvirhettä, kirjoitat liian hitaasti"

Read more »

Leave a comment. Keywords: strategia, täydellisyys, epäonnistuminen, tunneäly, emotional intelligence, strategy, failure,

Esiintymistaidolla voi naamioida osaamattomuuden - Incompetence camouflaged behind excellent presentation skills

Friday 1/23/15 time 8:31 AM

English summary

Nyt on HR henkilöstö repäissyt rekrytointiopeissaan oikein todella. Kohta me olemme stereotyyppisiä amerikkalaisia ekstrovertteja kaikki tyynni. Ainakin ne, jotka menestyvät. Eräs tuttavani soitti minulle epätoivoisena, kun hänen piti tehdä video itsestään ja toimittaa se rekrytoijille. Tiedän henkilöstä seuraavaa: erittäin tunnollinen, työnantajan näkökulmaa ajatteleva, tavoitteellinen, tulosorientoitunut, analyyttinen, rauhallinen, ehdottomasti pätevä ko. tehtävään. Mutta, mutta. Hän on hyvin innovertti. Siitä huolimatta hän on saanut hyvät palautteet työskennellessään myyntitehtävissä erityisesti asiantuntemuksestaan, uskottavuudestaan ja rehellisyydestään.

Nauroin, koska arvasin jo etukäteen että se video voisi sopia paremmin vaikka Kummelien johonkin jaksoon. Annoin ohjeet mm. että katsoo mallia amerikkalaisista vastaavista esimerkiksi YouTubesta. Hän vastasi, että ei hemmetti, ei hän ole sellainen, eikä hän edes halua olla sellainen. Tuo jälkimmäinen lausehan on se, joka asian lopulta ratkaisee. Nimittäin esiintymistaidon voi jokainen opetella. Ja kysymyshän on tarvittaessa näyttelemisestä. Tarkennuksena vielä, että kyseisessä tehtävässä oli kysymys data-analyysien tuottamisesta, jossa esiintymistaito ei tietenkään esitä mitenkään merkittävää osaa.

Read more »

Leave a comment. Keywords: videohaastattelu, recruitement, rekrytointi, esiintymistaito, presentation skills, johtaminen, management,

Hierachies and power

Saturday 12/20/14 time 12:22 PM

After a longer writing pause I finally decided to stretch time and write few words about organizational hierarchies as I promised earlier. Discussions in research are on-going and at least in critical management studies the benefit of hierarchical strategic management is questioned quite strongly. I have collected some examples about the benefits and disadvantages discussed in various studies.

Read more »

Leave a comment. Keywords: Power, resistance, strategic management, hierarchies,

Verojen maksaminen on niin 90-lukulaista

Thursday 11/6/14 time 9:30 PM

...sanoo Apulannan Toni Wirtanen (Uutisvuoto 1.9.2014). Eipä tuo ihan kaukana totuudesta ole. Nimittäin Yle uutisissa oli juttu (3.11.2013), jossa taloustieteen professori Matti Tuomala muistutti, että tuloeroja kasvattaa verojärjestelmään vuonna 1993 tehty radikaali muutos. Verotuksen progressio kohdistettiin ansiotuloihin, mutta ei pääomatuloihin. Muutos johti siihen, että ansiotuloja muutettiin reilusti pääomatuloiksi, mikä aiheutti pääomatulojen räjähdysmäisen kasvun. Tuomala korostaa, että on suuri joukko pieniä ja vähän suurempiakin yrittäjiä, joille tulojen muuntomahdollisuus on kuitenkin hyvin minimaalinen.

Lisäksi yrittäjillä on toinenkin erittäin merkittävä ongelma verotukseen liittyen. Oivallisen osuva ote KHT Pauli Vahteran blogista:

Read more »

Leave a comment. Keywords: verotus, yrittäjyys, veronkorotus

Current management style is from 1920s - Johtaminen on jäänyt 1920-luvulle

Tuesday 10/28/14 time 7:13 PM

English summary

Nyt kannattaa jo tosissaan alkaa toivoa viisaiden avaruusolioiden invaasiota, jotka ottavat koko maapallon haltuun. Ihan sama mitä tahoa tarkastelee, mitä lehteä lukee tai mitä ohjelmaa katsoo. Ollaan me niin jääräpäitä, vaikka kuinka osoitetaan tutkimustuloksia ja katsotaan historiaa, että päinvastoin kannattaisi toimia, niin eikä.

Read more »

Leave a comment. Keywords: johtaminen, management, irtisanomiset, layoffs, luovuus, creativity, hallitustyöskentely, board work,

Gaining success by manipulating your own mind - Oman mielen manipuloinnilla menestykseen

Monday 10/20/14 time 11:04 AM

English summary

”Yhdeksänvuotias tyttö herää isoäitinsä kanssa ja näkee taloon tunkeutuneen miehen pitelevän mailaa lyöntiasennossa. Mummo ei hätäänny, vaan sanoo miehelle rauhallisesti, että mies on tullut oikeaan paikkaan ja on tervetullut. Mummo toteaa, että ulkona on erittäin huono ilma, mies näyttää märältä ja nälkäiseltä. Hän tarjoutuu laittamaan syötävää, hakemaan miehelle kuivat vaatteet ja antamaan hänelle lämpimän nukkumispaikan. Mies rauhoittuu, syö, jää nukkumaan ja on aamulla hävinnyt. Hetken kuluttua saapuu poliisi, jonka koira on jäljittänyt miehen. Ilmeni, että mies on vankilasta karannut psykopaattimurhaaja, joka oli tappanut perheen naapurustossa."

IMD:n professori ja entinen panttivankineuvottelija

Read more »

Leave a comment. Keywords: Nic Marks, manipulointi, manupulation, onnellisuus, enthusiasm, happiness, Kohlrieser, johtaminen, aivopesu, Åhman,

Are you about to outsource one of your core activities?

Saturday 10/11/14 time 10:00 AM

One trend which bothers me every now and then is the outsourcing of almost everything. I understand very well that by outsourcing the company is striving to achieve economic, operative, technological and/or political benefits as the cost reduction being the most important of these objectives.

How about the activities which are strategically critical? What if the co-operation is not working with your partner? Ultimately, it is a question of power.

Read more »

Leave a comment. Keywords: strategy, outsourcing, ulkoistaminen, network society, verkostoyhteiskunta, Castells, Artek

The balance of power - Vallan tasapaino

Friday 10/3/14 time 4:57 AM

English summary

Ellei valtaa käytetä, organisaation päätöksentekokyky heikkenee. Lisäksi hyvästäkään johdosta ei ole iloa, ellei sen tukena ole omistajien valitsemaa ja heidän luottamustaan nauttivaa hallitusta. Vinkki viikonloppulukemiseksi:

Read more »

Leave a comment. Keywords: hallitus, board of directors, omistajat, owners, Bill George, valta, power, strategia,

The law of Omertà - Omertàn laki

Thursday 9/25/14 time 7:46 PM

English summary

Kun tarkastelee filosofin silmin ihmisen toimia, mikään ei hämmästytä niin paljon kuin se, kuinka helposti pieni porukka pääsee hallitsemaan niin monia.

David Hume 

Edellisessä kirjoituksessani Korruptio ja verkostojen valta viittasin Vaasan yliopistossa tehtyyn tutkimukseen ongelmalliseksi koetusta Hyvä Veli-verkostosta. Tutkimuksessa esitettiin ratkaisuksi ilmiantojärjestelmä. Mietin, että olisikohan aika kehittää tämän lisäksi jotain uutta, vähän raflaavampaa ja kenties paremmin tähän maailmaan sopivaa?

Read more »

Leave a comment. Keywords: korruptio, omertà, mafia, vallankäyttö, valta, naiset hallitukseen, Hyvä Veli-verkosto, Marti & Fernandez,

Corruption and the power of networks - Korruptio ja verkostojen valta

Friday 9/19/14 time 11:30 PM

English summary

Vaasan yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan, johon olen aiemmassa kirjoituksessani Hyvä Veli viitannut, Hyvä veli -verkostot ovat vakava yhteiskunnallinen ongelma Suomessa. Tutkijoiden mukaan asiaa ei pitäisi sivuuttaa olankohautuksella. Suomessa tämä koskee lopulta aika pientä ryhmää liike-elämän ihmisiä, mutta jotka kuitenkin ovat enemmän tai vähemmän "tuttuja" keskenään.

Normaali verkostoituminen ja yhteistyö ovat edelleen pääosin tervettä, tarpeellista sekä kaikkien edun mukaista. Talouselämän toimijoiden ja poliittisten päätöksentekijöiden keskinäinen vuorovaikutus on jatkuvaa ja se myös löytää koko ajan uusia muotoja.

Read more »

Leave a comment. Keywords: Korruptio, corruption, Hyvä Veli-verkosto, Old Boy network, Salminen & Mäntysalo, Transparency International,

Shift the focus from decision making towards implementation

Saturday 9/13/14 time 12:11 PM

Managing is making decisions. Challenging is the fact that the world is changing rapidly. Things and people are changing. Our feelings are changing. We should, as a matter of fact, be able to predict the future in order to make accurate decisions. Some people trust on the dictum that this moment is the best estimate of the future. There could not be a sillier phrase!  The future has probably nothing to do with this moment.

For some reason, I always recall an old very stupid joke about Finnish composer Jean Sibelius in these discussions, as her wife asked when he will come home (from the bar). Sibelius answered “How could I know? I am a composer not a predictor”.  This one still amuses me as much every time.

Read more »

Leave a comment. Keywords: decision making, päätöksenteko, implementation, toteutus, strategic management, Pfeffer, Spyros Markidakis,

Strategic importance of reputation - Maineen strateginen merkitys

Monday 9/8/14 time 6:18 PM

English summary

Paul Walsh, Premium-juomayhtiö Diageo'n entinen pääjohtaja, on kirjoittanut maineesta. Hän omistaa muun muassa sellaiset brandit kuin Guinness ja Johnny Walker. Hän ymmärtää maineen tärkeyden ja yrityksen arvojen mukaan elämisen. Ei kuitenkaan siten, että niitä käytetään vain julkisina lausahduksina, jotka osoittautuvat lopulta tyhjiksi sanoiksi.

Eri kyselyiden mukaan julkisen maineen riski on tänä päivänä keskeinen asia hallitusten agendalla. Aiheesta on kirjoitettu paljon kirjoja ja neuvonantajia käytetään näiden riskien hallintaan. Walshin mukaan ongelma on siinä, että nämä maineenhallintaneuvot toimivat lääkkeenä sairauteen, kun pitäisi keskittyä sairauden ehkäisemiseen.

Read more »

Leave a comment. Keywords: maine, reputation, arvot, values, strategia, strategy, hallitustyöskentely, Finnair, Paul Walsh, David L. Deephouse

Older entries »